Oferujemy kompleksowe badanie indeksu glikemicznego produktów spożywczych dostarczonych przez Zleceniodawcę. Nasza usługa obejmuje:
Konsultacje merytoryczne dotyczące metodologii badania.
Opracowanie metodologii badania we współpracy z ekspertami oraz udziałem ochotników.
Przygotowanie i zgłoszenie badania do Lokalnej Komisji Bioetycznej UMP (w przypadku eksperymentów wymagających ingerencji w tkankę).
Zakup obowiązkowej polisy ubezpieczeniowej na potrzeby przeprowadzanych procedur badawczych.
Rekrutację ochotników do udziału w badaniach.
Przeprowadzenie badań na ochotnikach z dostarczonymi produktami.
Profesjonalną usługę pobrań materiału badawczego oraz przeprowadzenie badań laboratoryjnych w certyfikowanym laboratorium (usługa zewnętrzna).
Sporządzenie raportu z przeprowadzonych badań.
Nasza usługa jest skierowana do producentów żywności, firm zajmujących się badaniami i analizami produktów spożywczych, dietetyków, organizacji zajmujących się zdrowiem publicznym, a także firm zajmujących się rozwojem produktów spożywczych, które chcą dostarczyć konsumentom rzetelne informacje na temat wpływu ich produktów na poziom glukozy we krwi.
Więcej szczegółów można znaleźć w załączonej ofercie oraz na poniższej stronie:
https://citf.pl/nasze-laboratoria/laboratorium-bioanalityczne/
ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA!